maanantai 13. heinäkuuta 2015

Montenegro yhtä upeana kuin ennenkin.

Paluu Montenegroon kahden vuoden tauon jälkeen tapahtui heti sardinian jälkeen. Montenegrossa tapasin tosiaan 2v sitten unkarilaisen Eszterin, jonka kanssa seikkailimme ensikertalaisina maassa vuonna 2013 tavattuamme Tivatin Anton hostellissa. Nyt oli siis jälleen näkemisen aika! Edellisen kerran näimme Budapestissä syksyllä 2013. 

Lensin Sardinian pääkaupungista Cagliarista ensin Roomaan yhdeksi yöksi, josta junailin aikaisin aamulla takaisin lentokentälle, josta lensin sitten Dubrovnikiin. Roomassa ehdin sentään käydä herkuttelemassa yhden pizzan yöpalana ennen nukkumaan menoa Terminin juna-aseman lähellä olleelle hostellilleni.


Saavuin Dubrovnikiin klo.09 vain tunnin lentoon lähdön jälkeen. Dubrovnikin lentoasema sijaitsee tosi lähellä Montenegron rajaa, joten nappasin taksin alleni ja parinkymmenen minuutin ajon jälkeen olimme jo näyttämässä passeja rajalla. Rajalta otin sitten bussin eteenpäin kohi Tivatin kaupunkia, jonne saavuin klo.12.00

Upea näköala asuntomme ikkunasta:


Tivatissa majoituimme Airbnb:n kautta varattuun upeaan asuntoon suoraan keskustan rantabulevardin yläpuolella. Eszter oli saapunut jo perjantaina, joten paikat olivat valmiina tsekattuna tuleville kolmelle päivälle.

Vierailimme myös Kotorinlahden varrella olevassa todella kauniissa Kotorin kaupungissa:

Liityimme lauantaina paikalliseen seuraan veneillen pitkin kaunista rannikkoa kohti Amaran rantaklubia, jossa herkuttelimme kolmen ruokalajin kostean lounaan tuoreen mustekalan, lohen ja muiden meren elävien merkeissä. Paikallista valkoviiniä kului myös mukavasti jäillä jäähdytettynä;)



Montenegron rannikko on todella kaunista ja jylhää kalliota ja vesi todella kirkasta!







Tulevat päivät vierailimme suosikkipaikoissamme parin vuoden takaa, eli lukuisia rauhallisia kalliorantoja, upea Perast'in kaupunki (suosikkini Montenegrossa!) ja kävimme tietysti myös lauantai-iltana jammailemassa Budvan yössä sekä Puro Beachin viinibileissä:

Oli hienoa huomata Montenegron säilyttäneen charminsa parin vuoden jälkeenkin. Hintataso on säilynyt myös huomattavasti naapurimaatansa kroatiaa edullisempana (oluttuoppi rantabaarissa 2€, seafood paella 8€, taksin lähtötaksa 1€ jne) ja turismin määrä on myös maltillisempana. Kotorin lahti on ehdoton paikallinen suosikkialueeni, jonka jylhältä rannikolta löytyy muutaman kymmenen kilometerin säteellä toinen toistaan upeampia vanhoja kaupunkeja kirkkaan sinisen meren ääreltä. Hiekkarantojahan täällä ei juurikaan ole, mutta kalliorannat ja laiturit ovat uimapaikkoina erinomaisia.




Reissun lopuksi suuntasin takaisin parin 
Tunnin matkan päähän Kroatiaan, josta Dubrovnikista lensin sitten takaisin Suomeen haikeissa tunnelmissa. Onneksi ehdin pyörähtää myös Dubrovnikin vanhassa kaupungissa, joka oli tosi kaunis mutta myös erittäin ruuhkainen näin kesäsesongin ollessa kuumimmillaan. Hintataso oli myös Montenegroon verrattuna todella korlea!




Näihin helteisiin Dubrovnikin kuviin on hyvä päättää tämä yhdeksän kuukauden ja 19 maan kestänyt seikkailuni. Kiitos lukijoille ja seuraajilleni: ensi kertaan ja seuraavaa reissua odotellen :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti