torstai 18. kesäkuuta 2015

Etelä-afrikan helmi: Kapkaupunki

Dohasta lensin 10h yölennolla päiväntasaajan yli suoraan kohti etelää, Kapkaupunkiin, jossa odotti Qatarin helteiden jälkeen Afrikan talvinen ilmasto, eli aamulla lämpöä oli vain 10c ja sumu peitti kaupungin vuorineen. Päivisin lämpötila pysytteli auringossakin 15-20c välillä.




Lentokentältä nappasin bussin alle, joka toi keskustaan noin puolessa tunnissa. Keskusta muistutti pilvenpiirtäjineen ja vanhoine rakennuksineen hieman New orleansia, jossa vanha ja uusi rakennustyyli on sulassa sovussa.


Kapkaupungissahan on tähän aikaan talvi kylmimmillään, eli päivälämpötilat on noin 15-20c ja yöllä käydään lähellä nollaa. Onneksi säät suosivat viikkoani suurimmilta osin ja sain nauttia auringosta kuitenkin lähes joka päivä. Edellinen viikko oli nimittäin olit todella harmaa ja sateinen.



Jatkoin keskustasta toisella bussilla hostelliini BIG Backpackersiin, joka sijaitsi Green pointin kaupunginosassa. Kyseinen hostelli oli tripadvisorin listauksessa ykkösenä Kapkaupungissa, joten odotukset olivat korkealla sen suhteen. Saapuessa hostelliin tuntui kuin olisi tullut kotiin. Uskomattoman lämmin tunnelma, ystävällinen henkilökunta ja muut asukkaat ottivat uudet tulokkaat ilolla vastaan. Kyseisessä majapaikassa on vain 24 sänkypaikkaa, eli tunnelma on jo senkin takia kotoinen. Kokkailimme myös paljon yhdessä hostellilla ja hostellilla oli myös useana iltana tarjolla edullinen yhteisillallinen. Hostellin henkilökunta vinkkaili meille asukkaille myös joka päiväisistä erikoisemmista/mageista kaupunkitapahtumista.


Hostellielämäämme sulostuttivat myös nämä ystävälliset leidit, joiden hymyt piristivät jokaista aamiaistamme.

Viikon aikana tutustuin hostellissa henkilökunnan lisäksi paremmin myös huonekavereihini, korealaiseen Jiniin ja brittiläiseen Clareen. Molemmat aivan mahtavia persoonia! Clare oli tulossa vapaaehtoistöihin haiden pariin ja Jin opiskeli paikallisessa eläinlääketieteellisessä ja opetti SPR:n orpokodissa ja -sairaalassa lapsille vapaaehtoisena katutanssia. Porukkaamme liittyi myös hauska amerikkalainen kirjastonhoitaja Michele. Kävimme porukalla kiertelemässä niin läheiset viinitarhat, hyväntoivonniemen, pingviinirannan kuin myös Lions head-vuoren auringonnousuvaelluksen. Täytyy todeta, että oli kyllä yksi reissuni ikimuistoisimmista ja tapahtumarikkaimmista viikoista! 

Viinitilalla maistelemassa paikallisia makuja.

Aamun sarastaessa klo.07.50  Lion's Headillä. Taustalla mahtava pöytävuori.


Hyväntoivonniemen kärjessä tuuli todella lujaa!


Nämä Afrikan pingviinit olivat kyllä todella vekkuleita:)


Paikallisen kalastajan hyljeystävä.

Pöytävuoren huipulla.

Kapkaupunki on muuten todella halpa lomakohde! Yksi reissuni edullisimmista ja laadukkaimmista. Ravintoloissa syö hyvin jo 5-6€;lla ja kahvi ja suklaakakku kahvilassa 3-4€= edukasta! Söin useana iltana kivasta sushiravintolasta 16 makirullaa hintaan 5€! Hanavesi on myös juomakelpoista eikä salaateista tarvitse pelätä saavansa parasiitteja tms tropiikin vitsauksia.

Paikalliset rakastavat myös erilaisia burgereita, tässä maistoin strutsinlihasta tehtyä herkkupurilaista.nam!

Turvallisuusasioiden suhteen en kokenut Kapkaupunkia mitenkään erityisen vaaralliseksi. Toki iltaisin ja öisin täytyy käyttää järkeä ja kulkea taksilla (Über kuljettaa parilla eurolla!), mutta päivisin kaduilla ei tarvinnut kokea oloaan uhkaavaksi. Oma suosikkialueeni oli Woodstock, jossa löytyy sopivassa suhteessa alkuperäistä asutusta/meininkiä ja hipsterimpää kahvilaa/ravintolaa kauppoineen ja gallerioineen.
 

Viikon kohokohta oli ehdottomasti haihäkkisukellus, joka suoritettiin parin tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista Gaansbain kaupungissa. Aamuinen keli oli hyytävä ja merellä tuuli puhalsi piponkin sisään. Merivesi oli 15c ja haihäkissä istuttiin noin 20min odottaessa haiden saapumista syöttinä toimineiden tonnikalan päiden perässä. 
Märkäpuku lämmitti toki hieman, mutta jalat ja kädet oli silti jäässä. Upea kokemus, jonka muistan varmasti loppuelämäni! Tein sukelluksesta videon, joka löytyy tästä linkistä: https://vimeo.com/130197598



Kapkaupungista matka jatkui Lontooseen, eli vuorossa paluu Eurooppaan. Yhyy. Kuukausi enää matkaa jälkellä, mutta kiva nähdä paljon kavereita Lontoossa ja päästä nauttimaan Euroopankin kesästä. Kapkaupunkiin täytyy kyllä päästä uudelleen, mutta kesäaikaan lämmöstä nauttien:))



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti