keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Paluu moderniin maailmaan : Miami ja New York

Meksikon Cancunista oli lyhyt reilun tunnin Miamiin, joka oli itselleni jo neljäs kerta kyseisessä kaupungissa. Jotain maagista siinä täytty olla, ehkäpä juuri latinalaisen amerikan rento tunnelma ja ihmiset yhdistettynä amerikkalaiseen järjestykseen upeilla uimarannoilla kuorrutettuna. 



Asuin Miamissa tosi hyvässä SoBe Hostellissa, jossa hintaan kuului myös aamiainen ja illallinen (peruslaatua, mutta 0$!). Se sijaitsee aivan keskellä south beachin menoa, eli kävellen pääsee rannalla sekä ostoksille ja iltahulinoihin. Päivät kuluivat Miamissa rannalla, pyöräillen ja lenkkeillen, kun taas iltaisin kävin päivittämässä tietoni yöelämän suhteen. Vaikka olin päättänyt olematta ostamatta mitään, niin silmiini osuinaivan törkeen mageet Adidaksen värikkäät juoksulenkkarit, jotka oli pakko napata mukaan. Tämä tietysti tarkoitti sitä, että yhdet vanhat kengät jätettiin rinkasta sitten jollekin kodittomalle (ripustin ne puun oksaan odottamaan ottajaansa:)


Karsean kallistahan Miamissa tällä hetkellä on, koska euron kurssi on niin huono dollariin nähden. Tarkoitus olikin viettää Miamissa vain kolme päivää perjantaista maanantaihin. Sunnuntaina päätin palkita itseni ja design-hotelli Mondrianin allasbileet brunsseineen kutsuivat 20$ drinkkeineen kauniiden ja rohkeiden parissa... Huh..



Maanantaina lensin kohti pohjoista, eli New Yorkiin moikkaamaan vanhaa kaveriani Antonia, joka asuu siellä tyttöystävänsä Miran kanssa. Saavuin Nykiin vasta iltamyöhään, koska paikalliset lentokentät olivat kaaoksessa kaatosateiden takia. Oli muutenkin melkoinen shokki saapua +35c Miamin auringpsta +12c vesisateeseen. Huh! Melko raikasta:) Ei kesä ole siis kovin heltein ollut pohjois-amerikkakaan tähän saakka, jos ei Suomessakaan ole helteitä näkynyt.


Anton ja Mira asuvat Brooklynissä tosi kivalla Williamsburgin alueella, josta pyöräili Manhattanin hulinaan noin 20 minuutissa ja metrolla alle 10min. Alueena Williamsburg on viihtyisä ja nuorekas alue, josta löytyi tosi hyviä ravintoloita ja kahviloita sopivalla hipsterikuorutteella tietty:)


Ensimmäisenä päivänä satoi vettä edelleen ja tuuli vihmoi +12c kylmyydellä, joten kävin jäätävän aamulenkin jälkeen kaupunkihistorian museossa sekä kiertelin muutamia kauppoja. Säästösyistä pidin lompakon muuten kiinni, koska reissua oli jäljellä vielä 1,5kk. Illalla kävimme sitten yhdessä sy yhdessä Williamsburgin parhaista korealaisista ravintoloista.

Toisena nykin päiväni aurinko ilmestyi jo heti aamusta, joten vuokrasin pyörän koko päiväksi. Nykin citibike pyörät on ehkä maailman parhaita! Saat kunnon pyörän käyttöösi telineistä kätevästi luottokortilla ja hintaan 10$/vrk! Edukasta! Suuntasin siis  auringon mukana Manhattanille ja kohti uutta kehuttua Whitney-museota, jossa oli esillä laajasti erilaista amerikkalaista taidetta. Kyseinen museo on avattu vasta toukokuussa, joten jonojen välttämiseksi olisi kannattanut ostaa netistä ennakkolippu. 

Museon eri kerroksista on upeat kaupunkinäkymät!


Itseäni miellytti eniten 1950-1975 lukujen amerikkalainen pop art, joka heijasteli ajankuvaa mm massamedian ja mainonnan osalta.

Whitney-museon jälkeen jätin citypyöräni telineeseen ja jatkoin matkaa kävellen Sky line-citypuistoa pitkin. Kyseessä on vanhoille junaraiteille tehty noin parin kilometrin pituinen puistokaistale, jota pitkin pääsee ihastelemaan Manhattanin skylineä autoista ja ruuhkista välittämättä noin 10m korkeudelta.

Skyline-kävelyn jälkeen nappasin taas citibike-kaupunkipyörän alleni ja päätin pyöräillä vielä iltapäiväksi Manhattanin eteläkärkeen katselemaan vapauden patsasta ja sieltä edelleen Brooklyn-sillan kautta kohti kämppää. 

New York on kyllä mahtava pyöräilykaupunki. Vaikka liikenne on vilkasta, niin autoilijat ovat kuitenkin suht kohteliaita pyöräilijöiden suhteen (vs etelä-amerikka) ja uskaltauduin ajamaan paljon matkoja myös autokaistojen reunoilla.


Lentoni New Yorkista kohti Qataria ja Dohaa lähtisi klo.22.00, joten seuraava yö menisi mukavasti Qatar Airwaysin siivillä 12,5h lennolla. Huh.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti