tiistai 12. toukokuuta 2015

Neljä maata 17h:ssa!

Otin Nicaraguan Leonista tosiaan minibussiyhteyden (shuttle 70usd) suoraan Guatemalaan, skipaten väliin jäävät El Savadorin ja Hondurasin. Hondurasin Roatanin saarella olen aiemmin käynyt ja el Salvadorin suhteen en löytänyt mitään syytä jäädä maahan. Alkaa nimittäin muistuttamaan nämä Väli-amerikan maat melkoisesti toisiaan. Bussi tuli noutamaan minut ja muutaman muun lähtijän hostelliltani Leonista klo.02.30, jonka jälkeen ajeltiin pari-kolme tuntia Nicaraguan ja Hondurasin rajalle. Rajamuodollisuudet sujuivat yllättävän jouhevasti ja pääsimme pian jatkamaan matkaa. Nappasimme myös Hondurasin puolella pikaisen aamiaisen kyytiin mukaan.  Saavuimme El Salvadorin rajalle noin klo.10.00, joka sujui myös nopeasti.
 Parin tunnin ajamisen jälkeen olimmekin taas rannikolla El Salvadorin kuuluisan surffikylän (Playa el Tunco) kohdalla, joka pikaisesti katsottuna muistutti muita näkemiäni tyynenmeren puolisia rantakohteita; isoja aaltoja ja tummaa vulkaanista hiekkaa. Ei harmittanut lähteä täältä heti jatkamaan matkaa.

Söimme Tunconissa vain lounaan, jonka jälkeen lähdimme ajamaan kohti Guatemalan rajaa. Matkaa määränpäähämme Guatemalan Antiguaan oli tässä vaiheessa jäljellä vielä noin 4h. Matkan aikana huomasin miten maasto Guatemalan puolella alkoi taas vihertämään naapurimaita enemmän ja upeat vehreät kukkulat ja lopulta myös jylhät tulivuoret seurasivat toinen toistaan! 
Saavuimme Antiguaan illan jo hämärtäessa klo.18.45. Olipa mukavaa vaihtelua sitten moneen kuukauteen, kun ilta ei pimentynytkään jo klo.18 mennessä, vaan täällä hieman pohjoisempana oltiin jo selvästi kesäisissä pohjoisen pallonpuoliskon tunnelmissa.

Guatemalan Antigua on kaunis kolonialistinen kaupunki, jossa oli yllättävän kosmopoliitti tunnelma. Kaupunki on täynnä toinen toistaan upeampia kahviloita ja ravintoloita. Mikä parasta, hyvän lounaan sai noin 3-4€:lla!  Antiguassa on myös tosi miellyttävän lämmin ilmaston (kuten Kolumbian Medellinissä), koska molemmat kaupungit sijaitsevat noin 1400-1600m korkeudella meren pinnasta, eli päivisin lähellä 30c ja illaksi jäähtyy miellyttävään 18-20c.

Paikalliset naiset myivät käsitöitään Antiguan kaduilla.

Antiguasta käsin tein ensimmäisenä aamuna retken (15usd) Pacaya tulivuorelle, joka on aktiivinen tulivuori huipun kohotessa yli 2500 metriin. Luvassa oli taas aikainen aamuherätys (06.00) ja minibussilla parin tunnin matka kohti ylänköä, josta aloitimme kiipeämisen. Noin parin tunnin kiipeämisen jälkeen olimme kuumalla ylätasanteella, josta ei päässyt enää korkeammalle. Laavaa ei valitettavasti näkynyt, mutta grillasimme kuumilla kivillä vaahtokarkkeja.


Vaahtokarkit grillaantuivat kuumilla laavakivillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti